Waar blijft Jagtlust de film eigenlijk?

In april steekt uitgeverij De Bezig Bij het oeuvre van Fritzi ten Harmsen van der Beek in een nieuw jasje. Dat lijkt mij een mooi moment om de film ‘Jagtlust’ uit te brengen.

In het gelijknamige boek beschrijft Annejet van der Zijl de geschiedenis van het Gooise landhuis Jagtlust, waar in de jaren vijftig en zestig tout literair en kunstzinnig Nederland zich ophield. In de woorden van Remco Campert, eens getrouwd met Fritzi: ‘Je hoefde maar op de grond te stampen en het was feest.’ De wereldvreemde Fritzi, de straatarme eigenares van de villa, vormde het even tragische als fascinerende middelpunt van al dat plezier-tegen-wil-en-dank.

Het is zo’n boek waaran je zou willen dat het drie keer zo dik was. De kop ‘Maria Goos schrijft filmscenario Jagtlust’ op 9 september 2010 maakte mij dan ook erg blij. Ook met Johan Timmers (Vreemd Bloed) als regisseur kon ik goed leven. Carice van Houten in de hoofdrol leek bijna typecasting, maar hé, mij zou je niet horen klagen.

Inmiddels zijn we bijna anderhalf jaar verder en lijkt die dichtbundel het zonder biopic te moeten gaan doen. Goos houdt zich volgens haar website bezig met de dramaserie ‘Dokter Robbert’. Timmers regisseerde in 2011 een aflevering van de serie Van God Los, vermeldt IMDB. Geen woord over Jagtlust. Goos en Timmers kunnen maar beter een beetje vaart maken. Fritzi overleed in 2009. Remco leeft gelukkig nog. Ik zou wel weten wie ik als eregast op de première zou uitnodigen.

Getagged , , , , , , ,

3 thoughts on “Waar blijft Jagtlust de film eigenlijk?

  1. […] ‘Jagtlust’ van Annejet van der Zijl. Hebben we het al over gehad. Waar blijft dat scenario, […]

  2. […] mailtje van Maria Goos in de bus, naar aanleiding van de vraag waar Jagtlust de film nu eigenlijk blijft. Dat wordt niet meer dit jaar, zo blijkt. ‘Ik doe dit project voorlopig […]

  3. […] mailtje van Maria Goos in de bus, naar aanleiding van de vraag waar Jagtlust de film nu eigenlijk blijft. Dat wordt niet meer dit jaar, zo blijkt. ‘Ik doe dit project voorlopig […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: