Filmtab voortaan gratis, maar wat krijgt de redactie eigenlijk?

Filmtab, het Nederlandse filmtijdschrift voor de iPad, verschijnt voortaan gratis. Dat zo’n  concept prima kan werken, laat het Nederlandse reismagazine TRVL zien. Dat is goed voor bijna een half miljoen lezers uit 190 verschillende landen. Zulke aantallen zal het Nederlandstalige Filmtab wellicht niet halen, maar toch is het een stoere beslissing, in een tijd waarin grote Sanomabladen als Viva en Autoweek stoppen met het verrijken van iPadversies (de timing is vast ook niet toevallig).

Filmtab verdient genoeg met reclame-opbrengsten, laat hoofdredacteur Ruben van Eijl aan iPadclub.nl weten. Fair enough. Van Eijl: “Onze kosten zijn sowieso niet zo hoog. Wij hebben een vrijwillige redactie van 12 gevestigde filmjournalisten en geen dure Woodwing-licenties.”

Dat van die Woodwinglicenties lijkt me een goeie zaak (Woodwing is een vervelend en duur programma waarmee je samen online aan bijvoorbeeld een magazine kunt werken), maar de quote roept wel de vraag op waarom Van Eijl eigenlijk niet gewoon €1,59 per nummer blijft vragen, om de opbrengst onder zijn redacteuren te verdelen. Om, ik roep maar wat, die Nederlandse filmwetenschappers die jaarlijks met tientallen tegelijk afstuderen enige hoop te bieden dat ze ooit wat zullen verdienen met hun expertise. Of zou de redactie een eenmalige bonus krijgen nu er door de voortaan-gratis-stunt veel meer exemplaren worden gedownload? Ik hoop het maar voor ze. Anders wringt er toch iets.

Advertenties
Getagged , , , , ,

5 thoughts on “Filmtab voortaan gratis, maar wat krijgt de redactie eigenlijk?

  1. iPad Studio schreef:

    Klinkt als iemand die een persoonlijke vete met WoodWing heeft. Ik gebruik ook WoodWing (TRVL overigens ook) en is helemaal niet zo duur en levert zijn geld ruim op. Wellicht heeft ie ook niet door dat WoodWing tegenwoordig met Adobe DPS werkt.
    Dit soort biased niet onderbouwde info heeft hier geen plaats en voel me als tevreden WoodWing gebruiker aangesproken.

  2. […] bericht van Woodwing in de mail: of ik een toelichting wilde geven op mijn negatieve opmerking over hun product, want daar zijn ze erg van geschrokken. Bij deze: mijn ervaringen met Woodwing […]

  3. […] bericht van Woodwing in de mail: of ik een toelichting wilde geven op mijn negatieve opmerking over hun product, want daar zijn ze erg van geschrokken. Bij deze: mijn ervaringen met Woodwing […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: